Web Analytics Made Easy - Statcounter

در گذشته تنها مرز رسمی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان برای مبادلات کالا و تردد اتباع دو کشور، «میرجاوه»  (گذرگاه تفتان) بود که پوشش افزون بر ۹۰۰ کیلومتری مرز میان دو کشور را انجام می‌داد. در این حال مسئولان دو کشور تصمیم قاطعی برای تقویت تجارت در وضعیت کرونا گرفته و متعاقب آن ضمن بازگشایی گذرگاه میرجاوه برای تجارت، چهار گذرگاه دیگر در نقطه صفر مرزی ایران و پاکستان را فعال کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی سال‌های اخیر مواردی چون رفع مشکلات گمرکی بازرگانان ایران و پاکستان به ویژه در مرز تفتان نظیر الکترونیکی شدن گمرک، راه‌اندازی شبکه اینترنت در مرز مشترک، ایجاد مرکز آموزشی در گمرک کویته (مرکز ایالت بلوچستان، استان همجوار مرزی با استان سیستان و بلوچستان) برای آموزش ترخیص‌کاران و استفاده از امتیازات تجاری که تسهیلات ویژه‌ای برای تجار در گمرک ایجاد می‌کند، همواره در جلسات مستمر مقامات دو کشور بررسی و گام‌های مهمی در این خصوص برداشته شده است.

در همین راستا جمهوری اسلامی ایران و پاکستان اواخر بهمن ماه سال گذشته تفاهم نامه تبادل الکترونیکی اطلاعات گمرکی میان دو کشور را در اسلام‌آباد امضا کردند.

به رغم قرارداد همکاری مشترک گمرکی میان ایران و پاکستان که در مارس ۲۰۰۴ امضا شده بود، این همکاری‌ها در سطح محدودی جریان داشت به همین دلیل یادداشت تفاهم کنونی کمک موثری به تسریع همکاری‌ها میان گمرکات دو کشور از جمله دستیابی سریع به اطلاعات درخصوص کالاهای وارداتی، صادراتی و تردد اتباع در گذرگاه مشترک مرزی میرجاوه (تفتان) و سایر مرزهای مشترک میان ایران و پاکستان خواهد کرد.

این تفاهم نامه پس از آغاز توسعه سه برنامه گمرکی میان استان‌های همجوار مرزی ایران و پاکستان در اوایل شهریورماه ۹۷، صورت گرفت و اکنون طرف پاکستانی از تمایل خود برای تقویت این سامانه با هدف گسترش تجارت و مدیریت بهتر فعالیت‌های بازرگانی در مرزهای دو کشور خبر می‌دهد.

براساس این گزارش، رییس گمرک شهر «کویته» مرکز ایالت بلوچستان پاکستان در دیدار سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کویته، افزایش فعالیت‌های تجاری میان دو کشور را نیاز اصلی دو کشور همسایه دانست و بر آمادگی گمرک پاکستان برای تسهیل بیش از پیش در این خصوص تاکید کرد.

در این دیدار همچنین با اشاره به طرح مدرن سازی گذرگاه مرزی "چمن" در ایالت بلوچستان و گذرگاه مرزی مشترک با افغانستان برای مدیریت موثر واردات و صادرات؛ اعلام شد که دولت پاکستان علاقه مند است تا چنین طرحی را نیز در تفتان با جمهوری اسلامی ایران اجرا کند.

این مقام گمرکی پاکستان تاکید کرد فعالیت‌های تجاری میان دو کشور با استفاده از خطوط مدرن در مرزها تقویت خواهد شد و دولت پاکستان با همین هدف حداکثر تسهیلات را برای تجار ایرانی فراهم می‌کند.

گمرک جمهوری اسلامی ایران اواسط تیرماه سال ۱۳۹۷ اعلام کرد: ارتباط الکترونیکی میان گمرکات ایران و پاکستان آغاز شد و نخستین محموله صادراتی در رویه «تیر الکترونیک» در گمرک زاهدان به مقصد کشور پاکستان از طریق گمرک مرزی میرجاوه به انجام رسید.

تیر الکترونیک پروژه جدید کمیسیون اقتصادی اروپا است که با محوریت گمرک ایران در حال پیاده‌سازی و اجراست.

سیستم “تیر الکترونیک” (e- TIR) برمبنای تبادل سریع اطلاعات دیجیتال میان شرکت حمل‌ونقل، مقام‌های گمرک، سازمان‌های تضمین‌کننده سیستم TIRو کمیسیون اقتصادی اروپایی سازمان ملل عمل می‌کند.
براساس سیستم الکترونیک، دو کشور می‌توانند در هر زمان به تمامی اطلاعات مرتبط دسترسی داشته باشند و اطلاعات محموله را پیش از رسیدن مشاهده کنند که این امر با استفاده از مدیریت خطر و نکات ایمنی اضافه برای طرفین سودمند است و ضمن کاهش خطر تقلب، رویه‌های گمرکی تسریع شده و هزینه‌ها کاهش می‌یابد.

بلوچستان بزرگ‌ترین ایالت کشور پاکستان است و حدود ۴۴ درصد از خاک همسایه شرقی را در بر می‌گیرد. این ایالت از غرب با ایران، از شمال با افغانستان و مناطق ایلی پاکستان، از شرق با پنجاب و سند و از جنوب با دریای عرب هم‌مرز است. مرکز این ایالت شهر کویته است.

حدود یک هفته پیش نیز هیاتی از گمرک ایالت بلوچستان پاکستان با سفر به زاهدان، جلسات فنی با مسئولان گمرک استان سیستان و بلوچستان برگزار کرد و طرفین در پایان تفاهم نامه همکاری را جهت گسترش همکاری‌ها از جمله فعالیت گمرک در مرزهای مشترک در هفت روز هفته و ساعت کاری از ۷ صبح تا ۱۷ امضا کردند. 

برچسب‌ها پاکستان گمرک جمهوری اسلامی ایران تجارت مرز میرجاوه مرز تفتان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پاکستان گمرک جمهوری اسلامی ایران تجارت مرز میرجاوه مرز تفتان پاکستان گمرک جمهوری اسلامی ایران تجارت مرز میرجاوه مرز تفتان جمهوری اسلامی ایران ایران و پاکستان ایالت بلوچستان میان دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۹۱۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور مهم رئیسی؛ تخصیص ۳میلیون یورو برای دیوارکشی مرزهای ایران | اعلام جزئیات جدید از انسداد مرزها؛ اولویت‌ با کدام مرزهاست؟

به گزارش همشهری‌آنلاین، سید مجید میر احمدی معاون امنیتی _ انتظامی وزیر کشور درباره آخرین اقدامات درباره فنس کشی و ایجاد دیوار در مرزها گفت: یکی از اقدامات بسیار شایسته و تعیین کننده دولت جناب آقای رئیسی تصمیم گیری و سرمایه‌گذاری اساسی برای انسداد مرزهاست.

معاون امنیتی _ انتظامی وزیر کشور وزیر کشور افزود: در ابتدای کار ما یک جمع‌بندی را خدمت آقای رئیسی ارائه و شرایط و وضعیت مرزها را تبیین کردیم و خسارت‌های اقتصادی، امنیتی، اجتماعی و فرهنگی که عدم انسداد مرزها برای کشور دارد نیز برای رئیس جمهور تشریح شد.

تخصیص ۳ میلیون یورو برای انسداد مرزها طی ۵ سال

میراحمدی با بیان اینکه سالیانه بیش از ۲۰ میلیارد دلار کالای قاچاق وارد کشور یا از کشور خارج می‌شود فقط یک بخش از خسارت‌های اقتصادی درباره مرزها است، تصریح کرد: قاچاق مواد مخدر و ناامنی‌هایی که برای کشور وجود دارد همه از طریق یک سرمایه‌گذاری اساسی برای انسداد مرزها قابل حل است همان اقدامی که در دولت‌های قبلی از آن غفلت‌های اساسی شده بود.
وی ادامه داد: جناب آقای رئیسی به سرعت با این موضوع موافقت و دستور دادند تا ۳ میلیون یورو ظرف ۵ سال در اختیار ستاد کل نیروهای مسلح قرار داده شود و نیروهای مسلح به سرعت فرآیند انسداد مرز را آغاز کنند.

استفاده از ظرفیت نیروهای مسلح برای انسداد مرزها

معاون امنیتی _ انتظامی وزیر کشور با اشاره به اینکه راهبری موضوع انسداد مرزها توسط سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح انجام می‌گیرد، تاکید کرد: این کار اکنون جزو اولویت‌های کاری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح است و با هدایت و راهبری وی در حال پیگیری است.
وی افزود: در این راستا، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح همه ظرفیت‌های مهندسی نیروهای مسلح اعم از ارتش، سپاه، فراجا و قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) را به کار گرفته‌اند و یک تقسیم کار انجام شده که این نهادها اقدامات خوبی را برای انسداد مرز آغاز کردند.

اولویت‌بندی برای انسداد مرزها چگونه است؟

میراحمدی گفت: یک اولویت‌بندی برای انسداد مرزها انجام شده و مسیرهایی که از طریق آن‌ها قاچاق انسان و قاچاق سلاح انجام می‌گیرند در اولویت بوده و در حال پیگیری است که بخشی از این اولویت‌ نیز، مرز افغانستان است.
معاون امنیتی _ انتظامی وزیر کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه انسداد مرزها فقط به صورت دیوار کشی است یا به طریق دیگری انجام می‌شود، اظهار کرد: انسداد مرزها یک طرح جامع است که در چند لایه انجام می‌گیرد، هم به صورت فنس و هم به صورت دیوارکشی و هم سیستم‌های هوشمند کنترل مرزی.
وی در پایان افزود: اگر این طرح به طور کامل انجام شود آن‌گاه دستاوردهای راهبردی در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی و امنیتی برای کشور حاصل می‌شود.

کد خبر 847407 منبع: فارس برچسب‌ها مرزباني ایران و افغانستان وزارت کشور خبر ویژه سید ابراهیم رئیسی

دیگر خبرها

  • بازارچه‌های مرزی پیراحمد و شیخ سلو در چالدران راه‌اندازی می‌شوند
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • یک قاضی در شمال غربی پاکستان ربوده شد
  • معاون فنی مهمترین گمرک کشور منصوب شد
  • دستور مهم رئیسی؛ تخصیص ۳میلیون یورو برای دیوارکشی مرزهای ایران | اعلام جزئیات جدید از انسداد مرزها؛ اولویت‌ با کدام مرزهاست؟
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور
  • سفر ریاست جمهور ایران به پاکستان در راستای زمینه سازی وحدت و همکاری منطقه بود
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور در سال ۱۴۰۲
  • رایزنی برای تبادلات مالی و بانکی میان ایران و آفریقا
  • وزیر دفاع پاکستان: هیچ مانعی نباید روند تکمیل پروژه خط لوله گاز ایران و پاکستان را متوقف کند