Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از گمرک، با بروز تنش بین دو کشور همسایه آذربایجان و ارمنستان و در راستای سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران مبنی بر دعوت طرفین به خویشتن داری و توجه به منشور سازمان ملل متحد در ایجاد صلح و امنیت، گمرک جمهوری اسلامی ایران نیز هرگونه ترانزیت سلاح و ادوات نظامی از خاک جمهوری اسلامی ایران به دو کشور دارای تنش را مانع خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سیدروح‌اله لطیفی، سخنگوی گمرک جمهوری اسلامی ایران در واکنش به ادعا‌های مطرح شده در فضای مجازی و رسانه‌ها در انتساب دروغ ترانزیت سلاح و ادوات نظامی از مسیر خاک جمهوری اسلامی ایران، تاکید کرد: سازمان گمرک، براساس سیاست‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران و توجه ویژه به همسایگان و در راستای اصل حسن همجواری و مشارکت فعال در کاهش تنش ها، از ترانزیت سلاح و ادوات نظامی از مسیر جمهوری اسلامی ایران ممانعت به عمل می‌آورد.

وی افزود: همانگونه که مقامات جمهوری اسلامی ایران همواره گفتگوی بین این دو کشور را بهترین راه حل برای حل بحران می‌دانند، شعله ور شدن آتش جنگ را نیز به نفع هیچ کدام از طرفین درگیر و همسایگان نمی‌دانند در همین راستا همه دست اندرکاران نظام جمهوری اسلامی، در چارچوب اصول سیاست خارجی کشور و بر اساس قواعد آمره ببن المللی، تمام تلاش خود را برای کاهش تنش‌ها وحفظ صلح و امنیت به کار خواهند بست و صرفا روند عادی تجارت و انتقال کالا‌های تجاری و غیر نظامی را در دستور کار خود دارند.

سخنگوی گمرک افزود: جمهوری اسلامی ایران ضمن نظارت دقیق گمرکی و کنترل محموله‌های عبوری و حساسیت بیشتر بر روند جابجایی و ترانزیت کالا به کشورها، اجازه نخواهد داد انتقال سلاح و مهمات طرفین درگیر از کشورمان صورت بگیرد.

لطیفی در ادامه در خصوص فیلم‌های منتشر شده توضیح داد: کشور ارمنستان بیش از ۶۰۰ کامیون "کاماز" را هفته‌های پیش از روسیه خریداری کرده است که در طول چند هفته گذشته و قبل از ایجاد درگیری بین باکو و ایروان برای ترانزیت از طریق دریا و سپس از بندر انزلی به مرز "نوردوز" برای انتقال این کالا اقدام کرده است، این خودرو‌ها صرفا کامیون خالی بوده و لوازم نصب چادری، لوازم یدکی و آچار مرتبط با این کامیون‌ها را همراه دارد و هیچ بار یا تجهیزات اضافه دیگری به همراه ندارد که تصاویر آن نیز قابل دسترس عموم است.

سخنگوی گمرک تاکید کرد:گمرک جمهوری اسلامی ایران هر دو کشور را همسایگانی با ریشه‌های فرهنگی تاریخی مشترک و شرکای مهم تجاری خود می‌داند و برای تسهیل تجارت کالا‌های تحاری و غیر نظامی بر اساس قواعد سازمان جهانی گمرک و کنوانسیون تجدید نظر شده کیوتو، تلاش خواهد کرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گمرک ایران مرزهای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۹۶۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۶۵ درصدی ترانزیت مبدأ در مرز باشماق

ایسنا/کردستان مدیرکل گمرک باشماق مریوان، گفت: ترانزیت مبدأ به نسبت مدت مشابه سال گذشته حدوداً ۶۵درصد رشد داشته است.

فرید حق‌پناه، امروز شنبه (۸ اردیبهشت ماه) در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: باشماق یکی از مرزهای رسمی و بین المللی کشور است که اکثر رویه های مرزی به جز ملوانی و دریایی در آن برقرار است و صادرات، ترانزیت و مسافربری هم از دیگر رویه های فعال گمرک باشماق است.

وی افزود: رویه های دیگری شامل ورود و خروج موقت خودروهای سواری، کامیون‌های باری و ورود موقت برای پردازش که این قسمت مهمترین بخش گمرک بوده از دیگر اقداماتی است که درمرزباشماق صورت می گیرد.

وی بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ باهمکاری سایر سازمان‌های متولی امرتجارت در مرز باشماق که به صورت پنجره واحد فیزیکی مستقر هستند، حدوداً یک میلیارد و ۱۶۳ هزار تن کالا به ارزش ۷۰۳ میلیون دلار در مرز باشماق انجام شده است.

حق پناه تشریح کرد: از نظر وزنی تشریفات اظهاری کالا در این مرز ۳۴ درصد به نسبت سال قبل رشد داشته که عمده کالاهای صادراتی شامل کاشی، سنگ های ساختمانی، محصولات نفتی، میوه و تره بار بوده اند.

وی اظهار کرد: مرز باشماق جزء سه مرز عمده کشور در بحث ترانزیت کالا است که سال گذشته تشریفات ۲میلیون و ۵۸۰ هزار دلار از طریق این مرز انجام شده که غالباً محمولات نفتی و وسایل برقی بوده است.

مدیر کل گمرک باشماق مریوان تصریح کرد: سال گذشته مرز باشماق بعد از مرزهای شهید رجایی بندرعباس و پرویز خان قصرشیرین، رتبه سوم ترانزیت مبدأ را به خود اختصاص داده که با توجه به آمار سال ۱۴۰۱ رشدی در حدود ۵۹ درصد داشته است.

وی افزود: بیشترین کالاهای وارداتی به کشور از طریق مرز باشماق مربوط به مواد اولیه کارخانجات و واحد های تولیدی از جمله ضایعات فلزی، آلومینیومی، مسی و همچنین ضایعات کاغذ، باطری و پلاستیک است که کارهای تشریفاتی آنها که هزار تن بود، انجام پذیرفت.

حق پناه افزود: واردات مرز باشماق طی سال گذشته در مقایسه با سال ۱۴۰۱ از نظر وزنی ۸۰ درصد رشد داشته و از لحاظ ارزشی هم حدود ۳۵۲ میلیون دلار ارزش کالاهای وارداتی بوده است.

مدیرکل گمرک باشماق مریوان خاطرنشان کرد: فروردین امسال هم اقدامات تشریفاتی حدوداً ۱۲۹ هزارتن کالا در مرز باشماق انجام شده و در بحث ترانزیت مبدأ به نسبت مدت مشابه سال گذشته حدوداً ۶۵ درصد رشد داشته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نیروهای امنیتی ما در بدترین شرایط اجازه ورود به دانشگاه‌ها را ندارند
  • دانشگاه‌های ایران اجازه ورود نیرو‌های امنیتی به دانشگاه را نمی‌دهد
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • جزئیات دیدار و گفتگوی مقام بلندپایه نظامی ایران با وزیر دفاع بلاروس
  • اعلام آمادگی بلاروس برای توسعه همکاری‌های نظامی
  • رشد ۶۵ درصدی ترانزیت مبدأ در مرز باشماق
  • امیرعبداللهیان: روابط با آفریقا مبتنی بر احترام متقابل است
  • برگزاری میز خدمت گمرک برای شرکت های دانش بنیان
  • جدیت ایران و آذربایجان برای ساخت پایانه کلاله - آغبند
  • برگزاری میز خدمت گمرک برای شرکت‌های دانش‌بنیان